Bracken Hill Residence

Client  Private

Status  Completed

Sector  Residential

Peak Architects were approached by the client to look at remodeling their 1960’s Chalet style house; the brief being to produce a contemporary, energy efficient house that would meet their immediate and future needs.

Our approach was to design a series of interconnecting rooms on the ground floor that could read as one space or operate as individual rooms; at first floor level 5 bedrooms were provided with the ability to integrate a self contained granny flat at first floor level by combining two of the bedrooms.

Sustainability was key to the success of the project with high levels of insulation and triple glazing combined with an efficient under floor heating system and energy efficient lighting and sanitaryware.

< >