Millhouse Residence

Client  Private

Status  Planning Application

Sector  Private Residential

Working closely with an interior and Kitchen designer, Peak Architects developed designs for the conversion of a 1980’s house into an Art deco inspired residence.

The designs incorporates the completed remodelling of the interior to provide guest and master suites; a three storey atrium with cantilevered glazed staircase and extended ground floor open plan accommodation.

The rear glazed extension has floor to ceiling glass which overlooks the woods to the rear; within which a treehouse with integral fire pit nestles and is accessed via a walkaway across the clients carp pond.

The house integrates improved levels of insulation; renewable energy sources, whole house ventilation and triple glazing.

< >