The Carrcroft Residence

Client  Private Client

Status  Planning Application

Sector  Residential

Peak Architects were invited to produce designs for the conversion of a pre-cast concrete 1930’s holiday cottage into an eco-home. Our approach was to retain the existing structure and overclad and insulate the existing building to enhance the thermal performance of the building.

In-conjunction with this approach a lightweight timber framed extension cantilevering from the existing structure was proposed.

The clients objective was to create an eco-home and Peak Architects proposed the following sustainable aspects in order to achieve the brief:

  • High Levels of insulation including triple glazing
  • Whole House ventilation with a heat recovery system
  • Rainwater harvesting
  • Photo Voltaic Cells
< >