Cattleshed Barn Conversion

Client  Private

Status  Completed

Sector  Residential/ Leisure & Hospitality

Peak Architects were appointed to look at the conversion of this 1930’s cattle shed into a  11 ensuite bedroomed camping barn with ground floor communal living space, cinema/games room and DDA rooms.

Working within the constraints of the existing structure and storey heights, Peak Architects approach was to reinforce the ‘agricultural’ heritage of the building by utilizing traditional vernacular materials and using theses into a contemporary form. The design splits the building vertically, so that at ground floor there are a series of stone walls with lightweight glazed infil panels; at first floor a black vertical staggered board cladding is proposed with a series of slot windows to the rooms over. The building will have a zinc standing seam roof with concealed gutters and a ridge lantern light over the central stairwell.

< >