The Old Vicarage

Client  Private Client

Status  Completed

Sector  Residential

The project provides a contemporary extension to a traditional gritstone ‘Old Vicarage’ in the centre of Hope and replaces a poor quality conservatory to provide an extension to the living accommodation with direct access onto a private east facing terrace. The works included the demolition of an existing single storey glazed conservatory and construction of new single story extension within the footprint of the original conservatory – works also included installation of new floor infill to basement vents and the insulation of the existing cellar to the main house.

Peak Architects’ approach was to create a simple room providing a flexible relaxed living space to be used at any time of day. The new garden room has only one façade and is formed mostly of a minimal glazing system, however great care and attention is paid to the new stone cladding and surrounding stonework of both the existing house and cemetery walls. The new room identifies itself through this façade as a modern space and contemporary addition.

 

< >